Uzmanların söylediklerine göre bamya çok iyi bir antioksidandır. Kanser başta olmak üzere, kalp damar hastalıkları, alzheimer gibi birçok kronik hastalığa karşı bamya tüketilmelidir.
Mide ve barsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Özellikle ramazan ayında hem iftar hem de sahur sofralarınızda mutlaka bamya yemeklerine yer açın.
A, B, C, K vitaminlerinden oldukça zengindir. Bu yüzden güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşmasında oldukça etkilidir. Çocuklarınıza bamya yemeğini sevdirmeli, yemesini teşvik etmelisiniz. Eğer aile olarak sizler bamya yemezseniz çocuğunuzu buna alıştıramazsanız. Çünkü çocuklar en çok görme yetisini kullanır ve ona göre davranışlarını belirler. K vitamininden yüksek olduğu için kan pıhtılaşmasında rol oynar. İçinde bulunan mineraller sayesinde halsizliğe birebirdir.
Bamyanın içerisinde bulunan müsilaj ve reçineli zamklar mideyi kansere karşı korur. Bu sümüksü yapı özellikle çocuklar tarafından pek sevilmese de, aslında en önemlisi onlar için çok faydalı olmasıdır.
İçerisinde bulunan çözünen ve çözünmeyen lifler sayesinde barsakların temizliğini yapar, doğal probiyotik özelliğine sahiptir. Kabızlık problemleri yaşayanlara tavsiye edilebilecek harika bir besindir.
Bamya çok iyi bir antioksidandır. Kanser başta olmak üzere, kalp damar hastalıkları, alzheimer gibi birçok kronik hastalığa karşı bamya tüketilmelidir.
İçinde bulunan quercetinden de oldukca zengindir. Quercetin kanser hücrelerini yavaşlatması özelliğinin yanında erkeklerde prostat hastalığı ve ağrısında da tedavi edici etkiye sahiptir.
Zayıflatır mı?
Diyette metabolizma hızını artırdığı için kişilerin zayıflaması üzerinde olumlu sonuçlar gösterir.
Göz retinasını koruma ve kataraktı önlemede destekçidir.
Anksiyete bozukluğu, depresyon gibi sinirsel problemleri olan kişilerin sakinleşmesini sağlar.
Sindirim sistemindeki asidi nötralize ettiği için ülseri önlemede çok büyük rolü vardır.
Daha sayamadığımız bir çok faydasından dolayı
Bamya çorbasını öğünlerinizden eksik etmemenizi tavsiye ediyoruz …